YKS Giriş Yeri Sorgula 2018 YKS Giriş Belgesi Sorgula

YKS Giriş Yeri Sorgula 2018 YKS Giriş Belgesi Sorgula



YKS Giriş Yeri Sorgula 2018 YKS Giriş Belgesi Sorgulamak için Tıklayınız


ÖSYM gerçekleştireceği YKS'ye sayılı günler hatta ramak kaldı bile diyebiliriz artık,bütün adaylar YKS Giriş yerlerinin bir an önce açıklanması için adeta ÖSYM'den sitesinin başında nöbet tutarak, YKS Giriş Yeri haberini bekliyorlar.

YKS Sınav Giriş Yeri Sorgulama Hemen Öğren,YKS giriş yerleri! YKS giriş yeri sorgulama ÖSYM,YKS Sınav Giriş Yeri Sorgulama Tıkla Öğren,ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi,2018 YKS'ye nerede gireceğim ÖSYM sorgulama...

SINAVA GİRİŞ BELGESİNDE YER ALAN TEMEL KURALLAR


YKS sınavından ortalama olarak 10 gün önce giriş yerleri belirleniyor! Sınava girecek üniversite adayları giriş yerini rahat bir şekilde bakma imkanı bulmaktadır. Üniversite sınavına girecek öğrenciler sınav giriş yerlerinin ne zaman yayınlanacağı konusunu merak etmektedir. 2018 YKS giriş yerleri ne zaman açıklanacağına dair OSYM önceden herhangi bir tarih belirtmemektedir.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden oluşur. Her bölümden 40 soru olmak üzere toplamda 160 soru sorulmaktadır. Sınav süresi, tek oturumda 160 dakikadan oluşmaktadır. Lisans Yerleştirme Sınavı'na girmeye hak kazanabilmek için herhangi bir puan türünde 180 puanın geçilmesi gerekir.

ÖSYM YILDA 40 AYRI SINAV YAPIYOR

ÖSYM, her yıl onlarca sınav organize ediyor. Sadece geçen yıl 40 ayrı sınav gerçekleştirildi. Bunlardan bazıları şöyle: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YKS), Lisans Yerleştirme Sınavı, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS), Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Askeri Liselere Giriş Sınavı, Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Özel Yarışma Sınavı, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı, Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı, Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı....


YKS'de başarı için altın değerinde kurallar

İki milyonun üzerinde adayın yarışacağı YKS'ye sayılı günler kala öğrencilerde sınav kaygısı başladı.

Kaygıyı kontrol etmenin başarıyı artırdığına dikkat çeken uzmanlar, sınavdan bir gün önce iyi yemek ve iyi uykunun altın kural olduğunun altını çizdi.

Haziran'da yapılacak YKS öncesi adaylara sınav sırasında kaygılarını azaltacak öneriler sunan Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Yrd.Doç. Dr. Berrin Eylen Özyurt, "Sınav kaygısıyla baş etmek öğrenilebilir bir beceridir" dedi.

SINAV STRESİ HORMONLARI HAREKETE GEÇİRİYOR

Sınav kaygısı adı verilen durumun fizyolojik ve bilişsel ve duygusal değişiklikler olmak üzere iki şekilde ortaya çıktığını söyleyen Özyurt, "Stres altında vücut 'adrenalin' hormonu salgılar ve tehlikeye karşı bireyi hazırlar. Buna 'kaç ya da savaş' durumu denir. Bir sinir iletici olan adrenalin, fiziksel ya da zihinsel uyarılma sonucu salgılanarak sempatik sinir sistemini etkiler. Sempatik sinir sistemi bir tehdit algıladığında vücudu uyarıcı etkide bulunur. Beden olası bir tehlikeye karşı kendini savunmak üzere hazırlanır. Bu durumda kan basıncı artar, kalp atışları hızlanır, kanın büyük kas gruplarına akışı artar, sindirim yavaşlar, solunum sıklaşır, glikoz enerji vermek üzere salgılanır, terleme oranı ve kanın pıhtılaşma oranı artar. 'Kaç ya da Savaş' tepkisi, kanın beynin, bilgiyi işlemleyen bölgesinden büyük kas gruplarına doğru akmasını sağlar. Bu da stres sırasında zihnimizin 'boşalmış' gibi olmasına neden olur."

SINAV SIRASINDA NELER YAPILMALI

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Berrin Eylen Özyurt, sınav kaygısıyla baş etme önerilerini şöyle sıraladı:

-Derin bir nefes alın ve uzun bir sürede yavaş yavaş bırakın.

-Tekrar nefes alıp rahat bir şekilde arkanıza yaslanın

-Duvar, resim, saat ya da tahta gibi objelere odaklanıp "Bu sınavda başarılı olacağım" gibi olumlu cümleler kullanın.

-Tekrar derin bir nefes alın ve uzun bir sürede yavaşça bırakın. Normal nefes alma düzenine dönün.

-Eğer sınav içerisinde tekrar kaygı düzeyin artarsa yukarıdaki odaklanmayı tekrarlayın

-Olumlu ve sakin olmak sınav açısından önemli

-Sınav kağıdının tümünü okuyun, tekrar okuyun ve kolayca yapabileceğiniz soruları işaretleyin.

-Soruların doğru anlaşıldığından emin olacak şekilde okuyun ve istediğin birinden cevaplamaya başlayın.

-Yanıtlayabileceğin soruların sırasını belirleyin.

-Kendini en güvenli hissettiğin soruyla başla, zamanını nasıl planlayabileceğini düşün ve bu plana uyun.

-Soruları yanıtlarken, plan dışında bir başka soru ile ilgili yanıt aklınıza gelirse hemen bir başka kağıda kısaca not alın, ancak o soruyla ilgili düşünmeye devam etmeyerek, kaldığınız yerden devam edin.

-5-10 dakikalık bir ara sınavın geri kalanını panik içinde geçirmekten çok daha iyidir

SINAV MENÜSÜ İLE STRESİN ÜSTESİNDEN GELİN

Sınav günü performansı etkileyen en önemli etkenlerden birinin sabah kahvaltısı olduğunu belirten Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, "Baş ağrısı, yorgunluk ve dikkat dağınıklığının olmaması ve kan şekerinin yeterli düzeyde olması için kahvaltı kesinlikle yapılmalı" dedi.



ÇİKOLATAYA DİKKAT

-Kahvaltıda yumurta, peynir, süt, tam tahıllı ekmek, domates, yeşil biber, salatalık, zeytin, ceviz gibi bütün besin gruplarını içeren gıdalar tüketilmeli ve yeterli enerji alınmalı.

-Çay, kahve gibi kafein içeren ve fazla tüketilmesi sonucu çarpıntı, halsizlik, unutkanlık ve vücudun su ihtiyacının artmasına neden olan içecekler yerine, adaçayı, ıhlamur gibi bitki çayları veya taze sıkılmış meyve suları tercih edilmelidir.

-Sınav esnasında mide ve sindirim problemleri yaşamamak için sınav öncesinde ve sınav esnasında gaz yapıcı besinler ve daha önce hiç tüketilmemiş, vücudun alışık olmadığı besinler tüketilmemeli. Çok fazla besin tek bir öğünde alınmamalı.

-Susamaya, sınav esnasında fazla su tüketimine ve tuvalet ihtiyacının artmasına neden olan fazla yağlı ve tuzlu besinler sınav öncesinde tüketilmemeli.

-Kan şekerinin hızla yükselmesine sonra da düşmesine yol açan çikolata, şeker, tatlı gibi şekerli besinler bilinenin aksine beynin ihtiyaç duyduğu şekeri karşılamaz ve sınav esnasında dikkat dağınıklığına, konsantrasyonun azalmasına neden olur.

-Gıda zehirlenmesi ile karşılaşmamak için açıkta satılan gıdalar mümkün olduğunca tüketilmemeli, mayonez, sos gibi çabuk bozulabilecek gıdalardan uzak durulmalıdır

-Sınav öncesi geceyi asla uykusuz geçirmemek gerekir.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2023