2017 YGS Matematik Konuları (ÖSYM)

2017 YGS Matematik Konuları (ÖSYM)



2017 YGS Matematik Konuları ve Soru Dağılımları

2017 YGS sürecinde adayları en çok düşündüren derslerden biri Matematik. Sınavın ikinci testi olan YGS Matematik testi çok zor sorulardan oluşmasa da adayları en eleyici nitelikteki test olmasıyla dikkat çekiyor. Bu yazımızda sizlere 2017 YGS Matematik Konuları‘nı vereceğiz. İsterseniz öncelikle biraz YGS Matematik testinin genel özelliklerinden bahsedelim:

Matematik testi YGS’de adayların daha çok temel işlemsel kabiliyetlerini, matematiksel becerilerini ölçen çoğu adayın en çok zorlandığı test. Çok fazla bilgi sorularından oluşmayan bu test için adayların konu bilgisinden daha çok test pratiğine dönük çalışma yapmalarını gerektiriyor. Ne kadar test ve deneme demek bu bölümde o kadar fazla net çıkarmak demek. 2017 YGS Matematik Konuları‘na geçmeden önce önceki yıllara ait sınavların değerlendirmelerine bakalım.

2017 MATEMATİK SORULARI DEĞERLENDİRMESİ:

“2017 YGS, 2016 YGS ile aşağı yukarı aynı zorluktaydı. Matematik soruları geçen senelerde olduğu gibi müfredat dışı olmayıp, bilgiyi yorumlama ve mantıksal çıkarıma dayalı sorulardan hazırlanmış ve soru tipini ezberlemeyen, analitik düşünme yöntemlerini kavramış, temel problem çözme tekniklerini iyi hazmetmiş öğrencilerin başarılı olabileceği bir sınav olmuştur. Soruların bir bölümü çok basit ve kısa sürede çözülebilmesine rağmen, özellikle uzun paragraflı problem soruları anlaşılması zor ve zaman alıcı olduğundan sınavın ayırt edici soruları olmuştur. Geometri sorularının ise 2017 YGS’ye göre hem soru sayısı hem de zorluk düzeyi artmıştır.”

2017 Matematik testinin müfredata uygun bir biçimde hazırlandığını ve sınava ortalama bir şekilde sınava hazırlanan öğrencinin hemen hemen kolaylıkla çözebileceği bir test olduğunu söyleyebiliriz. 2017 YGS Matematik Konularına ulaşmak için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz. Ayrıca görsel olarak da hazırladığımız grafiği inceleyerek 2017 Ygs matematik soru dağılımlarına ulaşabilirsiniz. 2017 Ygs matematik için yapılması gerekenler kısaca; konuların bitirilmesi ve pratiğe dökülmesi yönünde.


2017 YGS Matematik Konu Dağılımları


1 Sayılar
2 Basamak Kavramı
3 Taban Aritmetiği
4 Bölme-Bölünebilme
5 OBEB-OKEK
6 Rasyonel Sayılar
7 Sıralama-Basit Eşitsizlikler
8 Mutlak Değer
9 Üslü İfadeler
10 Köklü İfadeler
11 Oran-Orantı
12 Denklem Çözme
13 Problemler
14 Mantık
15 Kümeler
16 Bağıntı-Fonksiyon
17 İşlem-Modüler Aritmetik
18 Permütasyon-Kombinasyon-Olasılık

2022 YKS Konuları ÖSYM

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2023